20.2.2024
- 21.2.2024
Praktický kurz ŠKOLA HPLC
Datum:
20. - 21. 2. 2024
Místo: Pragolab s.r.o., Nad Krocínkou 55, 190 00 Praha 9
Registrace: Žádáme Vás o registraci ve formuláři zde.
Místo: Pragolab s.r.o., Nad Krocínkou 55, 190 00 Praha 9
Registrace: Žádáme Vás o registraci ve formuláři zde.
Kapacita kurzu je již plně obsazena. Přijímáme náhradníky a nezávazné rezervace na další termín.
Program:
Zveme Vás na
praktický kurz – ŠKOLA HPLC, který pořádáme ve spolupráci s Českou chromatografickou školou v čele s předními lektory (a autory publikací Moderní
HPLC separace v teorii a praxi I. a II. díl)
Lucií Novákovou
a
Michalem Doušou.
Přednášející:
- prof. PharmDr. Lucie Nováková, Ph.D ., FaF UK v Hradci Králové
- Mgr. Michal Douša, Ph.D. , Zentiva Praha
Program:
1. den
- 9:00 praxe v HPLC
- úvodní přednáška – instrumentace v HPLC, mobilní fáze, kolony, příprava stroje pro analýzy
- praktická část – průtok, tlak, rozdíl gradientu MeOH a ACN, geometrie kolon vs. průtok, typy kapilár, analýza modelové směsi
- 13:00 oběd
- 14:00 troubleshooting
- přednášky a cvičení, simulace – problémy systémového tlaku a základní linie, problémy retenčního času a plochy píku, problémy chromatogramu
- 18:00 diskuze a rady, zakončení prvního dne
2.den
- 9:00 vývoj chromatografické metody
- úvodní přednáška – vývoj metody od A do Z
- praktická část – separace směsí neutrálních, kyselých a bazických látek
- 13:00 oběd
- 14:00 předání certifikátů, zakončení kurzu
- pomoc při řešení konkrétních HPLC úkolů a problémů účastníků
Cena kurzu
- 10 500 Kč bez DPH (po registraci Vám zašleme potvrzovací e-mail a zálohovou fakturu).
- Cena zahrnuje kurzovné, studijní materiály a 2x oběd.
- V průběhu kurzu budou účastníkům k dispozici teplé i studené nápoje, stejně jako výběr sladkého pečiva, sendvičů či baget.
- Praktická část bude prováděna na UHPLC systému Vanquish, Thermo Fisher Scientific.
V případě dotazů, prosím, kontaktujte Andreu Zuzánkovou na zuzankova@pragolab.cz nebo na tel.: +420 778 960 580.
Těšíme se na setkání s Vámi.
Tým Pragolab s.r.o.